Classloom’un genel mantığında bir grup üyesi kendi yaptığı tüm kayıtları düzenleme ve silme hakkına sahiptir. Grup moderatörleri ise tüm kayıtları güncelleme veya silme hakkına sahip olurlar.  Bu sebeple grup moderatorü değilseniz sadece kendi kaydettiğiniz dokümanları güncelleyip silebilirsiniz. Sizin kaydetmediğiniz belgelerin kayıtlarında sadece “İndir” butonu görüntülenir.

doküman_güncelle butonsuz

Eğer o belgeyi siz kaydetmişseniz veya moderatörseniz Belge başlığına tıkladığınızda sağ alt kısımda “Düzenle” butonunu görürsünüz.

doküman_guncelleme_butonlu

Bu butona tıklayarak doküman güncelleme ekranından istediğiniz değişiklikleri yapıp kaydınızı güncelleyebilir veya dokümanı tamamen silebilirsiniz.

doküman_guncelleme

ÖNEMLİ NOT: Eğer güncellediğiniz veya sildiğiniz doküman bir Ödev/Etkinlik veya Duyuru dokümanı ise yaptığınız güncelleme ilgili kayıtta da geçerli hale gelir.  Buradan dokümanı silerseniz, tamamen silmiş olursunuz. İlgili Ödev/Etkinlik ve Duyuru kaydından da artık o dokümana erişilemez.